در سال ۱۴۰۲، حدود ۲۵۶ هزار میلیارد تومان به مدیران و پرنسل بانکها تسهیلات با سود پایین داده شده است. این آماری است که «علیرضا زندیان» نماینده کردستان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان میکند. به گفته زندیان ناترازی در سیستم بانکی، به دلیل عدم نظارت بر منابع و مصارف بانکهاست. در حالی که بخش […]
سواستفاده نفوذی ها از تسهیلات بانکی
مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی گفت: بیشتر ناترازی ها برمیگرد سو استفاده افراد با نفوذ که در همه جای ارکان دولت هستند و ربطی به بانک ها ندارد اما اینکه فقط کارکنان بانک ها وام دریافت کنند به نظر مشکلی نیست مشکل از جایی شروع می شود که وام های کلان به افراد خاص و سهامدارن بانک ها داده می شود.
وی در ادامه افزود: وام کارکنان به دلیل اینکه آنها هم قشر متوسط جامعه هستند مشکل ساز نیست اما اینکه افراد با نفوذ و غیر از کارکنان از وام های کلان میلیاردی بهره مند می شوند و بده بستان بانکی دارند که شاید این وام ها بازپرداخت داشته باشد یا نه داشته باشد مهم است همین وام های کلان است که باعث ایجاد ناترازی و افزایش نقدینگی در نتیجه انفجار تورم در جامعه می شود شاید به ظاهر یک وام است اما در باطن مشکلات زیاد اقتصادی ایجاد می کند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه در خصوص اینکه چرا بانک مرکزی ناظر این ماجرا نیست گفت: بهتر است بگوییم که بانک مرکزی زورش به نفوذی ها نمی رسد و نمی تواند مقابل نفوذی ها بایستد چرا که این افراد گاه جزو مسوولین هستند و چون به قدرت رسیده اند و متوجه شده اند که نظارتی بر عملکر آنها نیست تصمیم گرفتند تا از موقعیت خود سو استفاده کنند همانند وزرای سابق دولت سیزدهم در ماجرای چای دبش.
مرتضی افقه در پایان راهکار را اینگونه بیان کرد: راه حل سخت است اما برای جلوگیری از این اتفاقات بهتر است که اول رسانه ها دست به کار شوند و به قدری فسادها را پوشش دهند تا حداقل مسوولین به خود بیایند و به فکر حل ریشه ای باشند و حداقل هر کسی که له قدرت میرسد را وسوسه نکند بعد هم باید افرادی سرکار بیایند تا مشکلات را بدانند واز این نفوذی ها ترسی نداشته باشند اولویت همیشه نباید ایدئولوژی ها باشد گاهی هم مقابله با فساد می تواند راهکار خلاصی از تورم باشد.
- منبع خبر : هویدا آنلاین
Monday, 12 May , 2025