رئیس دیوان عالی کشور گفت: دشمن خبیث و ملعون، صهیونیست جنایتکار، سران آمریکای غدار و آن مردک مخبط توانایی درک و محاسبه معانی شهادت را ندارند، مسیر ما مسیر حق است و از کشته شدن و خسارت‌های جانی و مالی ابایی نداریم.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور با حضور حجت‌الاسلام  محمدجعفر منتظری و قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور و حجت الاسلام سید محسن موسوی نماینده دادستان کل کشور در روز سه‌شنبه دهم تیرماه برگزار و به ۳ پرونده اصراری- حقوقی رسیدگی شد.

منتظری با تسلیت ایام شهادت امام حسین (ع) اظهار داشت: ایام حزن و اندوه و مصیبت خاندان عصمت و طهارت را به همه عاشوراییان و پیروان مکتب سیدالشهدا (ع) و به همه خانواده‌های داغدیده و خانواده‌های شهدای معزز جنگ تحمیلی رژیم نامشروع صهیونیستی تعزیت و تسلیت عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: همانگونه که اعلام شد ملت ایران در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه حدود یک هزار نفر از عزیزان خود را از دست داد و رژیم سفاک و غاصب صهیونیستی با روش بزدلانه فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای ما را ترور و شهید کرد، این رژیم فکر می‌کند با این اقدامات می‌تواند به اهداف شوم خود برسد در حالی که در مکتب ما شهادت در راه نیل به عزت و رسیدن به شرف، افتخار و عزت است.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به فرمایش حضرت امام حسین (ع) در رابطه با فرهنگ شهادت و عاجز بودن دشمن از فهم و درک این فرهنگ تصریح کرد: امام حسین (ع) میفرمایند: “لَیْس َ شَأنی شأن مَن ْ یَخاف ٌ الْمَوْت، ما اهْوَن الْمَوْت عَلَی سَبیل نِیْل ِ الْعِزّ و إحْیاء الْحَق ّ، لَیْس َ الْمَوْت فی سَبیل الْعِزّ إلاّ حَیاة ً خالِدَة ً، وَ لَیْسَت ْ الْحَیاة ُ مَع َ الذُّل ّ إلاَّ الموت الذی لاحَیاة َ مَعَه ُ، افَبالْمَوْت تُخَوِّفُنی؟ هَیْهات ْ، طاش َ سَهْمُک َ، وَ خاب َ ظَنُّک! لَسْت ُاَخاف ُ الْمَوْت … به این معنا که جایگاه من جایگاه کسی که از مرگ بهراسد، نیست. چقدر مرگ در راه رسیدن به عزّت و احیای حق سبک و راحت است. مرگ در راه عزت، جز زندگی جاوید نیست و زندگی با ذلت جز مرگی فاقد حیات نیست. آیا مرا از مرگ می‌ترسانی؟ تیرت به خطا رفته است و گمانت تباه است! من کسی نیستم که از مرگ بهراسم. منش من بزرگ‌تر از این است و همّت من عالی‌تر است از آن که از ترس مرگ، به زیر بار ستم روم.

وی افزود: عناصر خبیث و جنایتکاران تاریخ که دنیا را از دیدگاه مادی و با هدف شیطانی می‌نگرند از درک و فهم عظمت عزت و شرف شهادت در مکتب حسینی عاجز هستند.

وی افزود: رژیم جعلی اسرائیل با تطمیع عده‌ای وطن فروش، جواسیس را علیه ملت وارد عمل کرد که خوشبختانه با مشارکت و همکاری مردم و درایت سربازان گمنام امام زمان (عج) عده زیادی از خائنان و جاسوسان دستگیر شدند و ان شاءالله پس از طی مراحل قانونی و وصول پرونده به دیوان عالی کشور با قاطعیت تمام و به صورت خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از اوایل پیروزی انقلاب تا به امروز شخصیت ها، مقامات و سرداران بسیاری را در حوادث مختلف از دست داده است، اما همانطور که امام حسین (ع) شهادت در راه خدا برای ما عزت و موجب بالندگی است.

منتظری عنوان کرد: دشمن خبیث و ملعون، صهیونیست جنایتکار، سران آمریکای غدار و آن مردک مخبط توانایی درک و محاسبه معانی شهادت را ندارند، مسیر ما مسیر حق است و از کشته شدن و خسارت‌های جانی و مالی ابایی نداریم.

وی تصریح کرد: فکر، راه و مسیر دانشمندان بزرگوار هسته‌ای و سرداران سپاه برای ما ماندگار است و هر قطره خونی که از ملت ما بر زمین بریزد مسئولیت ما را که بازماندگان شهدا هستیم بیشتر می‌کند و ان شاء الله خداوند به ما توفیق دهد به وظایف و تکالیف خود در این شرایط حساس و سرنوشت ساز عمل کنیم و موجبات رضایت خدا و حضرت ولی عصر (عج) را فراهم کنیم.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به ساماندهی نحوه حضور ارباب رجوع و اصحاب پرونده در شعب دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه مواد ۳۹۳ قانون آیین دادرسی مدنی و ۴۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی در دیوان عالی کشور را بدون حضور اصحاب دعوا یا وکلای آنها مقرر داشته است، لیکن به منظور تکریم مراجعین این امکان فراهم شده است که اصحاب پرونده در موارد ضروری بتوانند به دیوان عالی کشور مراجعه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به نوع درخواست وموضوع پرونده روزهای مشخصی برای حضور متقاضیان و جلوگیری از سردرگمی آنها در نظر گرفته شده است که متعاقبا در این‌خصوص اطلاع رسانی لازم از سوی اداره روابط عمومی انجام خواهد گرفت.

رسیدگی به ۳ پرونده اصراری حقوقی در هیئت عمومی

پرونده اول با موضوع طلاق به دلیل عسروحرج مربوط به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران به جهت اختلاف با شعبه ۳۷ دیوان عالی کشور در هیات عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب حقوقی در نهایت با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیات عمومی رای شعبه ۳۷ دیوان عالی کشور مبنی بر صدور حکم طلاق به دلیل عسروحرج به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره آن مورد تائید قرار گرفت.

پرونده دوم با موضوع طلاق به دلیل عسروحرج مربوط به شعبه ۲۲ دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه به جهت اختلاف با شعبه ۱۵ دیوان عالی کشور در هیات عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب حقوقی در نهایت با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیات عمومی رای شعبه ۱۵ دیوان عالی کشور مبنی بر صدور حکم طلاق به دلیل عسروحرج به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره آن مورد تائید قرار گرفت.

پرونده سوم با موضوع طلاق به دلیل عسروحرج مربوط به شعبه ۱۹ دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان به جهت اختلاف با شعبه ۵۲ دیوان عالی کشور در هیات عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب حقوقی در نهایت با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیات عمومی رای شعبه ۵۲ دیوان عالی کشور مبنی بر صدور حکم طلاق به دلیل عسروحرج به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره آن مورد تائید قرار گرفت.