رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر آمار بیماران آنفلوآنزا در استان حدود ۳۰ درصد است، گفت: حدودا از هر سه نفر که علائم تنفسی دارند، یک نفر مبتلا به آنفلوآنزا می‌باشد که این آمار با آمار کشوری نیز مطابقت دارد. به گزارش […]

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر آمار بیماران آنفلوآنزا در استان حدود ۳۰ درصد است، گفت: حدودا از هر سه نفر که علائم تنفسی دارند، یک نفر مبتلا به آنفلوآنزا می‌باشد که این آمار با آمار کشوری نیز مطابقت دارد.

به گزارش خبرنگار فوق العاده آنلاین در همدان، دکتر یعقوب اندامی با تاکید بر اینکه از نظر سرایت پذیری و مدت زمان بیماری، ویروس فرقی با سنوات قبل نداشته، بیان کرد: اگر در روزهای آتی تغییرات خاصی در نوع و سرعت سرایت پذیری مشاهده شود به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

وی گروه‌های در معرض خطر را شامل مادران باردار، افراد بالای ۶۵ سال، اطفال زیر ۵ سال، بیماران مبتلا به سرطان، بیماران پیوندی، بیماران دیالیزی، لوسمی، هموفیلی، بیماران دچار نقص ایمنی، دیابتی، بیماری های مزمن ریوی و بیماران قلبی و عروقی عنوان کرد و افزود: همچنین کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند نیز بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آنفلوآنزا هستند.

این مقام مسئول تب، سرفه، گلودرد، سردرد، ضعف و بی‌حالی و درد عضلانی را مهمترین علائم بروز بیماری برشمرد و ادامه داد: در کودکان علائم گوارشی مثل اسهال، استفراغ، تهوع، بی اشتهایی و دل‌پیچه نیز وجود دارد.

دکتر اندامی در ادامه به بیان تفاوت آنفلوآنزا با سرماخوردگی پرداخت و اظهار کرد: در آنفلوانزا علائم ناگهانی و شدیدتر شروع می‌شود؛ همچنین معمولا سردرد، بدن درد و علائم گوارشی نیز وجود دارد اما در سرماخوردگی علائم خفیف‌تر بوده و با آب ریزش و احتقان بینی و سرفه بیماری پدیدار می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اما در مجموع بیشتر علائم هر دو بیماری مشترک بوده و تفاوت چندانی ندارند.

از این مقام مسئول افزود: زمانی باید به پزشک مراجعه کرد که علایم بیماری شدیدتر شده و یا تب بیمار قطع نشود.

دکتر اندامی افزود: همچنین در وضعیتی که بیمار قادر به خوردن و آشامیدن نباشد و جزو گروه‌های پر خطر محسوب شود باید به پزشک مراجعه کند.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر این مطلب که برای بهبود، بیمار باید استراحت کافی داشته باشد، عنوان کرد: مصرف مایعات فراوان، مصرف میوه‌هایی مثل سیب، انار شیرین و مرکبات، مصرف سوپ و آش، عدم استفاده از غذاهای فست فودی، عدم انجام حرکات ورزشی و فعالیت بدنی زیاد نیز از دیگر ملزومات برای بهبود بوده که باید رعایت شود.

اندامی در پایان گفت: ویروس آنفلوانزا در تمام طول سال در جامعه انتشار دارد ولی در دو نوبت پاییز و اوایل بهار به حداکثر خود می‌رسد که با رعایت نکات مطرح شده می‌توان در فرایند گذر از بیماری بهتر عمل کرد.

  • نویسنده : حدیثه انوری
  • منبع خبر : فوق‌العاده آنلاین