نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا فاقد صلاحیت لازم برای پیشنهاد آتش‌بس و فاقد توان ضمانت آتش‌بس است. این اتفاق را آتش‌بس تلقی نمی‌کنم، بلکه این موضوع، توقف فعلی عملیات است که احتمال دارد هر لحظه به هم بخورد. رژیم صهیونیستی هم مرتباً توسط آمریکا تغذیه می‌شود و سلاح برایش فرستاده می‌شود. وزرای خارجه برخی از کشورها مانند آلمان، فرانسه و انگلیس دائماً رژیم را صاحب حق می‌دانند. به طور کلی هیچ‌کدام از کشورها شرایط واسطه‌گری یک آتش‌بس با نظارت بین‌المللی را ندارند. وقتی که سه یا چهار کشور اروپایی، همچنان عملیات رژیم صهیونیستی را محق بدانند، یعنی هنوز قبول نکرده‌اند که یک رژیم در وسط مذاکرات ایران و آمریکا این حمله را انجام داده و باعث توقف مذاکرات شده است.

صباح زنگنه نماینده پیشین ایران در سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با سرنوشت آتش‌بس موقت و جنگ میان ایران و اسرائیل و آمریکا گفت:  آتش‌بس تعریف مشخصی  دارد اما آنچه اتفاق افتاده، مشمول این تعریف نیست. آنچه که واقعاً رخ داده، توقف عملیات است. در حالی که در آتش‌بس  باید توافق دو طرف وجود داشته باشد. ضمانت‌ها باید مطرح شود و همچنین مسئولیت آغازکننده عملیات روشن شود و سپس توسط یک کشور صاحب صلاحیت پیگیری شود. در حالی که کشوری که آتش‌بس را پیشنهاد کرده، حامی صد در صد  رژیم متجاوز است،  هم از آن حمایت کرده و هم بارها و بارها تهدید کرده که اگر ایران به توافقات، مذاکرات و آنچه که او می‌خواهد تن ندهد، مورد تعرض قرار خواهد گرفت. یعنی با طرح و برنامه‌ریزی از پیش، این وضعیت حاصل شده است.

آتش‌بسی رخ نداده، صرفا توقف عملیات است

وی ادامه داد: آمریکا  فاقد صلاحیت لازم برای پیشنهاد آتش‌بس و فاقد توان ضمانت آتش‌بس است. این اتفاق را  آتش‌بس تلقی نمی‌کنم، بلکه این  موضوع، توقف فعلی عملیات است که احتمال دارد هر لحظه  به هم بخورد.  رژیم صهیونیستی هم مرتباً توسط آمریکا تغذیه می‌شود و سلاح برایش فرستاده می‌شود. وزرای خارجه برخی از کشورها مانند آلمان، فرانسه و انگلیس دائماً ابن رژیم را صاحب حق می‌دانند. به طور کلی  هیچ‌کدام از کشورها شرایط واسطه‌گری یک آتش‌بس با نظارت بین‌المللی را ندارند. وقتی که   سه یا چهار کشور اروپایی، همچنان عملیات رژیم صهیونیستی را محق بدانند، یعنی هنوز قبول نکرده‌اند که یک رژیم در وسط مذاکرات ایران و آمریکا این حمله را انجام داده و باعث توقف مذاکرات شده است. به همین دلیل با سرریز شدن کمک‌های تسلیحاتی و هم مالی از او حمایت می‌کنند.  رژیم سیزده تا پانزده میلیارد کسری بودجه دارد، برخی کشورها وارد می‌شوند و کسری‌ها را هم جبران می‌کنند. این‌ها علائم خوبی نیستند و حسن نیت هیچ‌کدام از این کشورهای غربی را نشان نمی‌دهد.

تا آژانس رفتارش را تصحیح نکند نباید به بازرسان اجازه ورود بدهیم

این دیپلمات باسابقه با بیان اینکه گروسی به عنوان  مدیرکل آژانس بین‌المللی اتمی، مسئولیتی دارد و باید پاسخگوی مسئولیتش باشد، عنوان کرد: آژانس به عنوان یک سازمان که مسئولیت‌های بین‌المللی دارد، باید این مسئولیت‌ها را رعایت کند و بی‌طرفی کاملی نشان دهد. هیچ‌کدام از این‌ها اتفاق نیفتاده است. تا زمانی که  آژانس  و مدیرکل آن  رفتارشان را تصحیح نکنند، عذرخواهی نکنند، مسیر انتقال اطلاعات محرمانه ایران را روشن نکنند و نگویند چگونه اطلاعات دانشمندان هسته‌ای ما و محل و موقعیت مراکز هسته‌‌ای کشورمان  به دست رژیم صهیونیستی رسید، نباید به بازرسان آژانس اجازه فعالیت داده  شود.  کشورهای غربی که حامی گروسی و آن قطعنامه‌هایی که یک‌طرفه و جانبدارانه بود، هستند، باید بپذیرند که این تغییرات حاصل شود و آژانس به یک موقعیت بی‌طرفانه بازگردد، نه اینکه آژانس فقط بی‌طرف باشد، بلکه باید بی‌طرفی مثبتی هم نشان دهد؛ چراکه حمله رژیم صهیونیستی و یا حمله آمریکا به مراکز هسته‌ای خطر اشاعه تشعشعات را هم داشت که هم آمریکا و هم اسرائیل باید محکوم شوند.

آژانس در کما رفته است که  حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران را نادیده می‌گیرد

صباح زنگنه در خصوص نحوه تصمیم‌‌گیری ایران برای ادامه همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: هیچ بیانیه‌ای تا حالا از این آژانس در جهت محکومیت تجاوز ایالات متحده و رژیم اشغالگر قدس صادر نشده است و  گویی این سازمان بین‌المللی در کما به سر می‌برد. این‌ها مسائلی است که آثار و تبعاتش بسیار سنگین خواهد بود و موجب از بین رفتن امنیت، هم از نوع هسته‌ای و هم از نوع اجتماعی و انسانی خواهد شد. باید تکلیف خودشان را با این مسائل روشن کنند و برای بازگشت به آژانس به حالت بی‌طرفی مثبت تلاش کنند. اگر تحولی صورت گرفت، آن‌وقت می‌توان درباره‌اش فکر کرد.

حفظ انسجام ملی را فراموش نکنیم

این نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه  ما حتماً باید مسئله انسجام ملی را همچنان ادامه دهیم و تقویت کنیم، اظهار کرد:  مردم ایران،  هم موافقین و هم معترضان نشان دادند که چقدر شعور دارند و به موقع موضع می‌گیرند.  ایجاد یک انسجام اجتماعی، مهم‌ترین عامل است و بعد از آن باید احتیاط لازم را نسبت به حمله‌های نظامی احتمالی در آینده و نسبت به امنیت داخل جامعه که عنصر محرک و سازمان‌دهنده‌اش همین اسرائیل است، مراعات کنیم. به اعتراف رئیس موساد، با کمک سیا (سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا) این اقدامات مخرب در داخل ایران انجام شده است. در این وضعیت باید اقدامات پیشگیرانه و برطرف‌کننده این خلاها و این اقدامات ضدبشری  در دستور کار قرار گیرد.