تهران- ایرنا- تهیه‌‎کننده «زعفرانیه ۱۴ تیر» گفت: خواسته شده بود که تصویر خانم هنگامه قاضیانی روی پوستر نباشد اما ممکن است در پوستر جدید، عکس ایشان را روی جلد داشته باشیم.

سلیمان علی‌محمد در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، درباره تاخیر در اکران فیلم «زعفرانیه ۱۴ تیر» گفت: فیلم‌های غیرکمدی مشکلات خاص خود را دارند. بعد از اتمام فیلمبرداری این فیلم، خواستیم برای اکران اقدام کنیم که شیوع کرونا آغاز شد. منع یا ممیزی برای جلوگیری از اکران فیلم نداشتیم؛ تصمیم خودم این بود که اکران فیلم به تاخیر بیفتد. پس از کرونا نیز حجم زیادی فیلم پشت اکران مانده بود و عملا نمی‌شد فیلم غیرکمدی اکران کرد.

وی افزود: آن زمان هم قبضه سالن‌ها توسط فیلم‌های کمدی اتفاق افتاد. اگر هم می‌توانستیم فیلم را اکران کنیم، سانس خوبی به فیلم ما تعلق نمی‌گرفت. همه این عوامل دست به دست هم داد تا اکران اثر به تعویق بیفتد.

فیلم‌های کمدی، تمام‌شدنی نیستند

این تهیه‌کننده با انتقاد از حضور پررنگ کمدی‌ها روی پرده سینما تاکید کرد: فیلم‌های کمدی، تمام‌شدنی نیستند. ممکن است فیلم اجتماعی اکران شود و فیلم کمدی روی پرده نباشد اما به هر حال دو هفته بعد یک فیلم قدرتمند کمدی می‌آید و مخاطب غیرکمدی را سرشکن می‌کند.

علی محمد ضمن اشاره به هزینه‌های روزافزون تولید اظهار داشت: سرمایه‌گذاری روی فیلم‌های غیرکمدی دیگر منطق ندارد. یک فیلم غیرکمدی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان هزینه تولید دارد، پس باید بالای ۵۰ میلیارد تومان بفروشد تا هزینه خود را تامین کند. چند فیلم غیرکمدی این میزان می‌فروشد؟ مگر اینکه ارگان‌ها روی این گونه از فیلم‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

گفتند تصویر هنگامه قاضیانی روی پوستر نباشد/ ناگفته‌هایی از «اسب حیوان نجیبی است»

انتظار برگشت سرمایه را ندارم

تهیه‌کننده «زعفرانیه ۱۴ تیر» بیان کرد: اینطور نیست که بگوییم اگر فیلمی که ۷ سال پیش ساخته شده در حال حاضر ۱۰ میلیارد تومان بفروشد، ما سود می‌کنیم. هزینه ها و ارزش پول تغییر کرده است. انتظار برگشت سرمایه را ندارم؛ چون فیلم هر چه هم بفروشد، سرمایه اولیه‌ آن برنمی‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه بودجه فیلم‌هایش را خودش تامین می‌کند، ادامه داد: یک درصد از بودجه من به جایی متکی نیست. تیم بازیگران ما کم پرسوناژ بودند و نیاز نبود در بودجه صرفه‌جویی کنیم.

این تهیه‌کننده درباره واکنش یکی از بازیگران به دلیل حذف تصویرش از روی پوستر فیلم، توضیح داد: خواسته شده بود که تصویر خانم هنگامه قاضیانی روی پوستر نباشد اما ممکن است در پوستر جدید، عکس ایشان را روی جلد داشته باشیم.

علی محمد به همزمانی اکران این فیلم با اکران «آنجا همان ساعت» اشاره کرد و گفت: پیش از اینکه فیلم پخش بشود در جریان نبودم که پخش‌کننده (هدایت فیلم) قرار است فیلم دیگری را هم روی پرده داشته باشد و پس از اکران متوجه شدم. بهتر است دفتر پخش به تهیه‌کننده‌ها توضیح دهد که همزمان با یک فیلم، فیلم دیگری هم پخش می‌کند.

گفتند تصویر هنگامه قاضیانی روی پوستر نباشد/ ناگفته‌هایی از «اسب حیوان نجیبی است»
 فیلم «اسب حیوان نجیبی است» به تهیه‌کنندگی سلیمان علی‌محمد

می‌گفتند «مارمولک»ِ نیروی انتظامی را ساخته‌اید

تهیه‌کننده فیلم «اسب حیوان نجیبی است» در پاسخ به اینکه چه مولفه‌هایی اجازه تولید آثاری شبیه به این فیلم را در زمانه فعلی نمی‌دهد، توضیح داد: «اسب حیوان نجیبی است» در آن مقطع زمانی، جذابیت‌های خودش را داشت. همان قصه در این روزها دیگر جواب نمی‌دهد؛ چون جامعه تغییر کرده و آن جذابیت، شاید حالا نباشد.

وی ادامه داد: من برای اکران این فیلم بسیار با مشکل رو به رو شدم. نیروی انتظامی قبل از دیدن فیلم با آن مخالفت کردند و «اسب حیوان نجیبی است» توقیف شد.

این تهیه‌کننده درباره دلیل توقیف «اسب حیوان نجیبی است»، تشریح کرد: تصور نیروی انتظامی این بود که ما «مارمولک»ِ نیروی انتظامی را ساختیم. وقتی فیلم را دیدند متوجه شدند کاراکتر اصلی که رضا عطاران نقش آن را ایفا می‌کرد، پلیس نیست، بلکه کلاه‌بردار است. گفتند مشکلی نداریم و فیلم پس از ۱ یا ۲ ماه رفع توقیف شد؛ پس از آن ما را به ارشاد ارجاع دادند.

علی محمد با اشاره به اینکه ارشاد فیلم را سیاه‌نما می‌دانست، توضیح داد: وزارت ارشاد تاکید داشت که حتما دو سکانس آخر فیلم حذف شود؛ دقیقا همان بخش‌هایی از قصه که مخاطب متوجه می‌شود کاراکتر اصلی مامور نیست و در آخر هم به زندان می‌رود. من ۶ تا ۷ ماه به ارشاد رفت و آمد داشتم تا رضایت بدهند. در نهایت هم سکانس ها حذف نشد؛ با این شرط که فیلم در خارج از کشور اکران نشود. تعهد شفاهی گرفتند که فیلم در هیچ جشنواره خارجی شرکت نکند؛ چراکه عقیده داشتند فیلم درگیر سیاه‌نمایی است.